Вдала модель матраца - гарантія здоров'я спини й організму загалом. Як вибрати відповідний для конкретної людини матрац в інтернет-магазині? Серед характеристик моделі потрібно спиратися на найважливіші.

Який матрац вибрати: пружинний чи безпружинний

Усі недорогі матраци в каталозі інтернет магазину magdek.comua можна розділити на дві великі групи - пружинні та безпружинні.

Пружинні матраци представлені у двох різновидах:

  1.     із залежними пружинами - купити матрац такого типу варто для дачі, гостьової кімнати. Він передає навантаження з однієї половини ліжка на іншу і тому погано підходить для відпочинку подружжя, але має хорошу якість і низьку вартість;
  2.     з незалежними пружинними блоками - всі блоки мають власні чохли і працюють автономно, основа покрита матеріалами різного ступеня жорсткості, тож формується анатомічна поверхня. Матеріали мають обмеження за вагою сплячих людей, але фабрики пропонують моделі з незалежними блоками для клієнтів з будь-якою масою; існують також двоспальні варіанти стандартних розмірів, які підходять подружжю з великою різницею у вазі тіла.

Моделі без пружин складаються з декількох шарів, подібно до пирога, і їхня якість відрізнятиметься залежно від використовуваних матеріалів. Конструктивно такі матраци можуть являти собою блок і з одного шару, розрахований на різну вагу і зріст людини, а також розмір ліжка. Захисний чохол продовжує термін служби.

Який купити недорого анатомічний матрац або ортопедичний

Анатомічні матраци:

  •     пристосовуються до особливостей статури сплячої людини;
  •     забезпечують анатомічну підтримку для найкращого розслаблення уві сні;
  •     виконані переважно з натуральних матеріалів відмінної якості, що мають ефект пам'яті;
  •     мають відмінні характеристики комфортності сну.

Матраци можуть бути жорсткими, але водночас набувати форми тіла людини, що важливо за наявності болю в спині та підвищених вимог до комфортності основи.

Ортопедичні матраци відрізнятимуться один від одного конструктивно, їхнє завдання - підтримувати позу сплячої людини, тому вони:

  •     підходять людям із проблемами зі спиною;
  •     забезпечують правильну підтримку хребта.

Виробники випускають доступні якісні матраци для підлітків, літніх людей, маленьких дітей. Як і анатомічні матраци, їх можна придбати на сайті magdek.com.ua в різних варіантах жорсткості, розміру, ширини - дво- і односпальні, з наповнювачем із натуральної койри, латексу.

Наповнювачі в матрацах

Внутрішнє наповнення матраца визначає його властивості, показники довговічності, жорсткості, вартості та комфорту. Фабрики пропонують на вибір штучні та натуральні матеріали, а також їхні комбінації. Ознайомитися з "начинкою" можна в описі моделі. Найчастіше у виробах використовують модулі, що складаються з різних матеріалів; це, наприклад:

  •     натуральна койра кокоса;
  •     латекс;
  •     холлофайбер;
  •     пінополіуретан;
  •     повсть.

Для продовження терміну служби матраца з будь-яким внутрішнім модулем ми можемо рекомендувати наматрацник із трикотажу, бавовни відмінної якості, з м'якою простьожкою.